29-04-08

Nieuwe accesoires binnen

Vandaag met de post een tweetal pakketjes ontvangen uit Engeland.........(wat is ebay toch handig zeg) Lachend

 

Pakket 1: Air Rifle Scope.

Pakket 2: Red/Green dot Electronic aim lens

 

De "Air Rifle Scope"

Deze kijker met een vergroting van 4x15 kwam ik tegen op ebay en is een mooi accesoire voor één van mijn, nog binnen te komen, nieuwe buksen. Ik denk er zelf aan om deze op de Weihrauch HW30S te plaatsen.

Is uitgevoerd in zwart metaal met de opdruk SMK 4x15. SMK is het merk en volgens de beschrijving geproduceerd in China. Een vergelijkbare Scope kost hier in Nederland in een speciaalzaal al snel een slordige 50-60 euro en ik heb deze via bieden op ebay wten te bemachtigen voor slechts 11 euro en dat inclusief verzendkosten.

De kijker is voorzien van 2 beschermingskappen om de lensen te beschermen en uitgevoerd met een schroefdop voor het instellen van de hoogte en een schroefdop voor het instellen van de breedte. Dat is ook wel nodig want je moet zo'n kijker eerst goed instellen (justeren) alvorens je hier goed mee kan schieten. Verder is het richtkruis van het type (crosshair). Dwz dat het richtkruis is opgebouwd uit twee haardunne lijnen die elkaar kruisen. Als de kijker juist is ingesteld zal op het punt waar deze twee haarlijnen elkaar kruisen ook het daadwerkelijke trefpunt zijn op je doel. (mits je natuurlijk niet beweegd tijdens het afdrukken, je ademhaling onder controle is en op een jusite wijze de trekker overhaald, niet aan de trekker rukken dus).

Naast de verbeteringen met het schieten met je buks geeft dit ook een erg mooie 'looks' aan je buks, je krijgt een beetje het 'sniper'-idee en dat bevalt me wel.

Hieronder wat foto's van de Scope en ik mag wel zeggen voor dat geld kun je zoiets niet laten lopen.

decoration

De Scope kun je op de rail van de buks monteren door middel van twee klemmen. Dat is duidelijk te zien op de foto hieronder:

decoration

Hieronder nog een foto van opzij, zo krijg je een beetje een indruk als je door de kijker kijkt.

decoration

Je zult jezelf misschien afvragen hoe er dat dan uitziet als jedoor zo'n kijker kijkt. Daarom eerst een foto van het beeld wat je ziet als je over de kijker heenkijkt. Dit is dus het beeld wat je ziet met het blote oog zonder dat je door de kijker kijkt.

decoration

Omdat het moeilijk fotograferen is door de kijker heen heb ik even moeten vogelen maar onderstaande foto geeft je een goed beeld wat je ziet als je op hetzelfde punt door de kijker heen kijkt. Omdat ik op niet zo'n grote afstanden schiet met mijn wapen is voor mij een 4x15 vergroting dus meer dan voldoende.

decoration

Dus mijn menig is dat ik met deze kijker, na het juist instellen, wel uit de voeten kan. Voor mensen die grote afstanden schiet met een luchtdrukwapen is deze kijker niet echt geschikt. Je hebt dan een kijker nodig met een betere vergroting. Binnenkort zal ik hier wat meer over schrijven op mijn blog.

 

De "Red/Green dot Electronic aim lens"

Dit is een leuke toevoeging voor het schieten met je luchtdrukwapen. Let wel, dit is geen lens met een bepaalde vergroting maar een kijker die is uitgerust met een lens waarin een, naar keuze, groen of rode 'dot'(punt) te zien is. Deze rode of groene punt geeft licht. Dit gebeurd door middel van een knoopcel die in deze 'aim lens' is ondergebracht.

Het voordeel van zo'n richtlens is dat, als deze juist is afgesteld, je heel goed het middelpunt(uiteindelijke trefpunt) op je doel kan zien. Doordat de 'dot' licht geeft kun je met deze richtlens makkelijk het juiste punt op je doel aanrichten. Ik heb hier zelf nog niet echt ervaring mee maar er zijn mensen die dit liever gebruiken dan een richtkijker. Binnenkort zal ik mijn ervaringen met deze richtlens uitgebreid beschrijven.

De prijzen van zo'n lens zijn heel gevarieerd en zitten in Nederland tussen de 50-90 euro. Ik heb ook deze kunnen kopen via bieden op ebay en deze kunnen bemachtigen voor 15 euro inclusief verzendkosten vanaf Engeland. Dus ook hiervoor geldt...........de moeite van het proberen waard.

De bedoeling is om deze richtlens te monteren op de, nog binnen te komen, Slavia 625. Kan ook bij dit item niet wachten tot ik hem kan gaan testen.

Hieronder vind je de foto's die ik heb gemaakt van de "Red/Green dot Electronic aim lens".

decoration

Hieronder een foto van opzij, hier is goed te zien dat ook deze kijker door middel van twee schroeven te monteren is op de rails van je luchtdrukwapen. Verder kun je deze richtlens ook weer in de gewenste hoogte en breedte verstellen om het juiste richt/trefpunt te bereiken/in te stellen.

decoration

Wat zie je dan als je door deze richtlens kijkt.........de eerste foto geeft de rode 'dot' weer als je door de lens heen kijkt. Deze geeft dus licht en is dus goed te zien als je op je doel richt.

decoration

Deze richtlens is naar keuze in te stellen op een rode of groene 'dot'. Mijn voorkeur gaat uit naar de rode omdat die naar mijn idee wat beter te zien is. Hieronder toch even een foto met de groene 'dot'.

decoration

Om je een idee te geven hoe er dit dan uitziet als je op het doel gericht bent heb ik onderstaande foto geplaatst. Je kunt met de lichtgevende 'dot' dus makkelijk het juiste punt op je doel aanrichten en vervolgens afdrukken. Net als bij een Scope zou het punt wat je aanricht dan ook het trefpunt moeten zijn.

decoration

Mijn ervaringen met deze "Red/Green dot Electronic aim lens" zal ik zo snel mogelijk plaatsen op mijn blog.

Conclusie: als je goed zoekt op internet dan kun je voor een leuke prijs accesoires kopen voor je luchtdrukwapen. Als je dit in Nederland koopt in één van de speciaalzaken dan kost het je veel meer geld en als zoiets dan tegenvalt dan is dat zonde van je investering. Mocht de kwaliteit van boven beschrven items tegenvallen dan kan ik altijd nog op zoek gaan naar een betere Scope of irchtlens. Maar voorlopig kan ik hier wel mee uit de voeten.

Om af te sluiten heb ik ook nog een richtlaser in bestelling staan. Deze heb ik ook via ebay weten te bemachigen. De laser kan met bijgeleverde montage beugels op mijn richtkijker gemonteerd worden en is ook individueel af te stellen. Deze zal in de loop van de week, begin volgende week, binnenkomen en zal ik na binnenkomst ook weer beschrijven op mijn blog.

Om je een idee te geven van hoe zoiets eruit ziet wil ik afsluiten met onderstaande foto. 

decoration

 

20:58 Gepost door Mr. Luchtdruk in Accesoires | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scope, red dot, accesoires, kijker |  Facebook |

28-04-08

Nieuwe buksen in bestelling

Op dit moment wacht ik nog op een tweetal buksen.

Heb afgelopen vrijdag bij Target Master een Weihrauch HW30S besteld. Die zal deze week of anders begin volgende week binnen zijn.

Hier vast even een foto:

decoration

Tevens heb ik via ebay voor deze buks een kijker besteld en een Red Dot.

Dus als deze binnen is zal ik een uitgebreid verslag en specificaties zetten bij "eigen wapens".

 

Ook heb ik na een zoektocht op het internet een Slavia 625 weten te bemachtigen. Dit is een leuke buks voor beginners en ga deze dan ook opbouwen met een mooie kijker en volledig reinigen. Na inschieten en een tijdje gebruikt te hebben ga ik deze voor een liefhebber van de hand doen.

Hieronder even een afbeelding van deze tweede hands buks die ik voor een heel leuk prijsje van een Belg heb gekocht. Ook deze zal zeer binnenkort binnen zijn:

decoration

 

Ook van deze buks zal ik een uitgebreid verslag vermelden op mijn blog.

Kan niet wachten tot ze beide binnen zijn en ik hier weer eens mezelf mee kan vermaken.

 

22:33 Gepost door Mr. Luchtdruk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slavia, weihrauch |  Facebook |

Mijn eerste luchtdrukwapen

Mijn eerste luchtdruk wapen:

Crosman - Luchtdruk Geweer - Pomp - type Powermaster 664SB

 

Technische gegevens;

Merk: Crosman
Type: Classic Powermaster 664SB
Kaliber: 4.50mm / .177
Mondings Snelheid: tot 210 meter / seconde
Krachtbron: Pomp Actie
Span Systeem: Grendel
Capaciteit: Reservoir voor 200 BB's met een 18 Schot intern Magazijn voor BB / Een 5 schot Magazijn voor Diabolo Kogeltjes.
Gewicht: 1330 gram
Loop Lengte: 520 mm
Totale Lengte: 978 mm
Bijzonderheden: Inclusief een Richtkijker met een vergroting van 4x15mm.

 

Ervaringen:

Heb deze buks nu een aantal weken in mijn bezit en ik moet zeggen hij valt voor dat geld zeker niet tegen.

 

Pluspunten:

- schiet zuiver met keep en korrel (dus zonder richtkijker)

- schiet zuiver met de meegeleverde richtkijker (duurd wel ff voordat deze juist is ingesteld)

- licht lekker in de hand

- kunt er gropejes mee schieten binnen een straal van1-1,5 cm op 7-10 meter.

- leuke buks voor de beginner

 

Minpunten:

- grotendeels van plastic, waardoor hij wat licht aanvoelt

 

Hieronder een aantal foto's van de Crosman 664SB

 

decoration

 

decoration

 

En om af te sluiten een foto van mij met de 664SB:

decoration

 

22:11 Gepost door Mr. Luchtdruk in Eigen wapens | Permalink | Commentaren (4) | Tags: crosman, eigen wapens, pompbuks, 664sb |  Facebook |

Historie van de luchtbuks

Historie van de luchtbuks

De eerste luchtdrukwapens dateren waarschijnlijk van duizend jaar voor Christus.

Het waren blaaspijpen waarbij het projectiel aangedreven werd door lucht uit de longen.

Het eerste mechanische luchtdrukwapen is gemaakt in 1580 en bevindt zich in het Livrustkammar Museum in Stockholm. De lucht werd gecomprimeerd door een veer belaste blaasbalg in het achterstuk van het wapen. Het projectiel bestond uit een soort dartpijl .

Rond 1600 is de eerste luchtbuks ontwikkeld met een pompsysteem doormiddel van een veer en een metalen zuiger. Het was een experimenteel wapen gemaakt in opdracht van Henry de IV van Frankrijk.

Begin 1800 waren luchtgeweren het meest accurate wapen wat er bestond met een behoorlijke loopdiameter, we moeten hierbij denken aan 10 a 12 millimeter.

De Londense firma Mortimer en Clark maakte luchtgeweren op gecomprimeerde lucht voor zien van een verwisselbare loop. Bij zo´n geweer was een loop van 10 mm en een van 9 millimeter de 9 millimeter was bedoeld voor de jacht en de 10 millimeter voor competitie verband.

Er was een luchtpomp bij waarbij 200 pompslagen gegeven moest worden om 20x een projectiel te kunnen afvuren.

De voorraad perslucht bevond zich in de kolf.

het wapen is te zien in het Museum van Beeman in Huntington Beach in California.

wetens1

 

 

 

 

 

Ook toen kostte een luchtwapen veel meer als een vuurwapen omdat er veel meer vakmanschap voor nodig was ( en nog steeds) als voor het maken van een vuurwapen.

In de 18e eeuw waren luchtdrukwapens uitsluitend voor welgestelde. 

De meeste krachtige luchtdrukwapens waren allemaal gebaseerd op het oppompen van een luchtreservoir. Het koste soms honderden pompslagen om op een druk van zo´n 30 bar te komen..

De oude luchtbuksen hadden voordelen boven vuurbuksen. De luchtbuksen konden meerdere keren per minuut vuren. En na het afgaan van het schot werd het zicht niet ontnomen door rook en kruiddamp. Doordat er geen vonken uit de loop kwamen was de schutter in het donker moeilijker te traceren.

Bovendien was het wapen veel minder gevoelig voor vocht en veel lichter om te dragen

Rond 1850  werd in Duitsland een luchtdrukwapen geproduceerd met een verwisselbare loop waarbij een kogel van 7 millimeter voor klein wild kon worden afgeschoten. Door de loop te verwisselen voor een van 12 millimeter was het wapen ook geschikt voor de hertenjacht.

Deze projectielen wogen ongeveer 25 gram. Dit jachtwapen is gebruikt tot 1950 !! 

In het Oostenrijkse leger van 1799 werden luchtgeweren gebruikt van het merk Girandoni.

Het verbazingwekkende was dat het luchtreservoir snel kon worden gewisseld en dat er een repeteersysteem voor de kogels in zat. Deze wapen konden 20 kogels van 13 millimeter per minuut afvuren zonder rook en vuur en waren dodelijk tot op 90 meter.

Er bestond een leger van 500 man die instaat waren in een half uur 300.000 kogels af te vuren.

En dit in het begin van de 18e eeuw. Wonderlijk, niet waar.

Aan het begin van de 20e eeuw  werd het luchtgeweer verdrongen door het vuurwapen omdat de huls zijn intrede deed en het kruid steeds beter werd.

Het luchtgeweer werd meer een wapen voor de jeugd. Tot het werd ontwikkeld tot een High Tech wapen voor de wedstrijdschietsport. 

wetens2

 

bron: schietvereniging de Beuk.

 

21:26 Gepost door Mr. Luchtdruk in Historie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: historie, geschiedenis |  Facebook |

Welkom

Met dit eerste bericht op mijn zojuist geopende blog wil ik iedereen van harte welkom heten.

Deze blog is voor iedereen die net als ik een voorliefde heeft voor luchtdrukwapens. Dit in de breedste zin van het woord. Hiermee bedoel ik mensen die luchtdrukwapens en schieten ermee als hobby zien voor ontspanning of gewoon om dat ze zich er in interesseren.

Zoals in het logo ook al te lezen is wil ik niets te maken hebben met mensen die denken een buks te moeten aanschaffen om op een zondagmiddag alle vogels of andere dieren te moeten beschieten. Deze mensen zorgen ervoor dat de luchtdrukschietsport in een verkeerd daglicht wordt geplaatst.

Mijn passie gaat uit naar alles wat met deze geweldige sport te maken heeft en ik zal ook proberen mijn blog van de nodige nuttige informatie te voorzien.

Ik wens iedereen veel leesplezier en hoop dat je er wat van opsteekt.

HAVE SOME SHOOTING FUN!!

decoration

 

20:10 Gepost door Mr. Luchtdruk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: schietsport, luchtdruk, welkom |  Facebook |